Arta fotografiei

Ca si pictura, fotografiile transmit un mesaj, uneori evoca un sentiment de tristete, alteori de fericire sau de contemplare. Exista mai multe tehnici pe care un fotograf trebuie sa le invete pentru a reusi sa exprime sentimentele pe care le doresc. Iluminatul artificial nu este intotdeauna la fel de distractiv si usor ca lumina soarelui, dar il puteti folosi pentru a crea o serie de fotografii minunate odata ce stiti cum. Iluminatul interior presupune de multe ori becuri fluorescente si tungsten. Becurile tungsten sunt utilizate de catre fotografi profesionisti, ca „lumini fierbinti”, din cauza temperaturii ridicate pe care le emana. In arta fotografiei, este important sa se inteleaga scala temperaturii in raport cu culorile pe care le va produce. O lumina calda va produce mai mult rosu si va reduce albastrul. Focul si lumina lumanarilor, desi nu sunt artificiale pot fi folosite in usi pentru a crea umbre si a da profunzime texturii. Iluminatul artificial are avantaje fata de iluminatul exterior sau natural, dar, uneori, imaginea arata mai bine daca e realizata cu lumina naturala. Atunci cand va alegeti sursele de iluminare, ganditi-va la ce va trebuie pentru a scoate subiectul in evidenta si a face lucrurile sa para cat mai naturale. In aceasta epoca moderna, ​​arta de a fotografia este acum o parte din viata de zi cu zi.

Optimizarea imaginilor

Optimizarea imaginilor

La inceput de drum in fotografie, este o idee buna sa studiati tehnica foto, sa a intelege limbajul. Fotografii buni au „ochiul format„, un fel de simt special, datorita caruia pot vedea inca din momentul fotografierii cum va arata imaginea finala. Unii se nasc cu acest talent, pe cand altii nu. Cunoasterea notiunilor tehnice (diafragma, distanta focala, expunere etc.) va va ajuta in procesul fotografic, pentru întelegerea rezultatului final, dar si pentru o mai buna coordonare intre ochi si declansare.

Efecte speciale cu ajutorul soft-urilor

Exista multe tehnici de a adauga efecte speciale fotografiilor cu ajutorul diferitelor software-uri, iar multi fotografi profesionisti le folosesc intens (desi o alta parte a lor prefera pozele “naturale”). Este greu de decis cat de mult ar trebui sa folositi diverse software-uri pentru pozele dumneavoastra, insa astazi va voi arata unul dintre efectele interesante care se pot obtine.